Sposób przygotowania

Do mąki dodajemy żółtko sól,wodę i masło pokrojone na małe kawałki.Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy mikserem pod koniec zagniatamy na stolnicy na gładkie ciasto.Ciasto wałkujemy na placek o średnicy około 28 cm i wykładamy nim natłuszczoną formę wylepiając boki do wysokości 2 cm.Spód ciasta nakłuwamy widelcem.Tortownicę z ciastem wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i podpiekamy 15 min.Ser szwajcarski kroimy na cienkie paski,boczek kroimy w kostkę podduszamy i mieszamy z serem,jajkami i śmietaną,przyprawiamy solą gałką muszkatołową i wykładamy masę na podpieczony spód.Ponownie dajemy do piekarnika na 200 stopni i zapiekamy przez 25 min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !