Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić 1 jajko, wlać 1 łyżkę oliwy i ciepłą wodę, zarobić ciasto. Ser twarogowy wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Ciasto rozwałkować, pokroić w prostokąty lub wyciąć szklanką krążki. Na każdy kawałek ciasta łyżeczką nakładać ser, złożyć na pół i dokładnie zlepić brzegi. Wrzucać na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oliwy. Gotować 4-5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Wyjąć łyżka cedzakową, wyłożyć na talerze, polać stopionym masłem i posypać cynamonem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    FAJNE
  • 4
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo dobre! Mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pyszne!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pyszne , uwielbiam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    uwielbiam pierogi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Olaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    zjadłabym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    moje ulubione
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    lubię takie pierogi :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    już dawno nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite pierożki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !