Sposób przygotowania

Warzywa umyć, obrać, pokroić, włożyć do garnka, zalać 6 szkl wrzącej wody, dodać kostki rosołowe i ugotować do miękkości. Pomidory umyć pokroić, na kawałki. W rondlu rozgrzać masło, dodać pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem około 1/2 godz. Gdy pomidory usmażone, wylać na sito i przetrzeć do wywaru z warzyw. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, zagotować, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać pokrojoną w kostkę bagietkę, drobno posiekany czosnek i lekko podsmażyć. Zupę podawać z grzankami posypaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    to się nazywa elegancka zupa
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    smaczna zupka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !