Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z mięsem.

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości
40-50 dag
cebula
1 szt
marchewka
2 szt
pietruszka
1 szt
pomidory
4 szt
fasolka szparagowa
15 dza
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
angielskie ziele
5 ziaren
masło
1 łyżka
smalec
2-3 łyżki
mąka
1 łyżka
natka piertuszki usiekana
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z mięsem.

Na patelni rozgrzać masło dodać posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Mięso umyć, osuszyć , pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką, zrumienić na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do rondla, wlać 5 szkl zimnej wody, dodać liść laurowy, angielskie ziele i gotować około 30 minut. Marchew i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki, dodać do mięsa. Fasolkę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki, wsypać do zupy. Gotować około 15 minut. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do zupy wraz z cebulą i gotować jeszcze przez chwilę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Przed podaniem posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 24.05.2013 17:55
dobra zupa dawno nie gotowałam :)
Wacław 15.10.2011 21:12
b.dobra i pyszna zupa,lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak