Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Faszerowana papryka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona
6 duże sztuki
mięso mielone
500 g
ryż
2 paczki
cebula
2 średniej wielkości
kostka rosołowa
1 sztuka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana papryka

1. Papryki umyć i wypatroszyć

2. Ugotować ryż, podsmażyć cebulkę i wymieszać z mięsem i przyprawami

3. Gotowym farszem nafaszerować papryki

4. Gotowe papryki, wsadzić do garnka, zalać do ½ - ¾ wodą, dodać kostkę rosołową

5. Gotować ok. 30-50min aż będą miękkie

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.12.2013 09:33
lubię takie papryczki
berys18 20.03.2013 18:08
uwielbiam taka paprykę
Izabela/bella81 15.02.2013 17:01
smakowałyby mi
Bernadeta 23.11.2012 15:21
fajne i smaczne
misia53 07.11.2012 14:10
Bardzo podobnie robię , smakuje nam wszystkim i póki jeszcze nie zadroga korzystam z okazji
Katarzyna59 13.10.2012 17:05
fajne papryczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak