Przepis i sposób przygotowania na: Jaja nadziane...
3 serki topione śmietankowe
4 czarne oliwki
10 dag piersi z kurczaka
2 owoce kaparów w occie winnym
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka masła
miąższ z dwóch pomidorów
sól
pieprz kolorowy
W rondelku rozpuszczamy masło. Filet z kurczaka kroimy na cienkie paski. Oprószamy solą i pieprzem kolorowym. Smażymy na maśle aż się przyrumieni. Dodajemy 3 serki śmietankowe. Dokładnie rozdrabniamy widelcem ciągle mieszając aż się dobrze rozpuści. Z dwóch pomidorów wydrążamy miąższ. Dodajemy do zawartości rondelka. Kapary, oliwi i natkę pietruszki drobno kroimy. Wrzucamy do sosu, mieszamy. Gotujemy razem jeszcze około 5-10 minut.
Jajka obieramy ze skorupek i przekrawamy na połówki. Żółtka dodajemy do naszego przestudzonego sosu. Widelcem dokładnie mieszamy by żółtka się dobrze połączyły z nim. Połówki jajek oprószamy kolorowym pieprzem. Nakładamy do każdej połówki porcje farszu i układamy na talerz. Ozdabiamy wg. własnego uznania.