Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koreczki śledziowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet śledziowy 6 płatów
sałata 5 listków
majonez 1 słoczek
szpinak zmielony 2 łyżki
sok z cytryny 1 sztuki
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
papryka marynowana 2 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki śledziowe

Filety śledziowe dokładnie umyć jeśli są zbyt słone krótki wymoczyć potem osuszyć Na każdym położyć pasek papryki podobnej szerokości co filet.Zrolować a następnie spiąć wykałaczkami Tak przegotowane koreczki ułożyć na wąskim półmisku lub okrągłym talerzu.Udekorować liśćmi sałaty.Przygotować sos majonez połączyć ze szpinakiem doprawić do smaku świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny solą oraz cukrem doprawić wymieszać odstawić na 10 minut w chłodne miejsce Schłodzony sos podawać osobno w sosjerce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak