Sposób przygotowania

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.Cebulę obieramy,kroimy w drobną kostkę,szklimy na oleju..Mielone mięso,ryż,cebulę i jajko mieszamy i doprawiamy do smaku.Dodajemy bułkę tartą i dokładnie wyrabiamy masę.Z masy formujemy małe pulpety.Gotujemy w litrze wody z dodatkiem kostek rosołowych przez około 10 minut.Dodajemy przecier pomidorowy(sos można zagęścić mąką i śmietaną).Przyprawiamy do smaku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny obiadek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    byMJ

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniamniuśne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie pulpeciki
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię takie pulpeciki
  • 2
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    smaczne:)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne pulpeciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    uwielbiam
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pulpeciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    apetyczny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !