Sposób przygotowania

Mięso podzielić na trzy części .Pierwszą część zmielić na metkę.drugą część zmielić jak na mielone ,a trzecią część pokroić w kostkę.Dodać wszystkie przyprawy,obrana startą na drobnych oczkach cebulkę i wodę.Masę mięsną dokładnie wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 30-60 minut.Po tym czasie włożyć do sterylnie czystych i suchych słoików lub w plastikowe specjalne worki do kiełbas.Ja użyłam worków i mięsną masę podzieliłam na trzy kiełbaski.Końcówki należy mocno i dokładnie zawiązać macną nitką,dratwą.Włożyć kiełbaski do garnka z wodą i postawić na mały ogień.Kiełbaski parzyć w bardzo gorącej wodzie lecz nie gotować .Parzymy ok. 3 godziny czasu w razie zagotowania się wody dolać trochę zimnej.Gotowe kiełbasy wyjąć i zostawić do całkowitego ostudzenia potem włożyć do lodówki na kilka godzin. Wytworzona galaretka nie stężeje całkowicie i będzie lekko płynna .Można dodać kawałek zmielonej skórki i wtedy efekt będzie lepszy .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nic nie zastąpi smaku domowej kiełbasy,ja bym dodała jeszcze czosnek pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    wow! ja jeszcze nigdy nie robiłam!
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    najlepsza jest domowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    domowa najlepsza, choć często taką mam nigdy jej sama nie robiłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !