Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biała kiełbasa z cebulowo-jabłkową masą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała kiełbasa
1 kg
jabłka
1 kg
cebula
4 szt
cukier
0,5 szklanki
skórka otarta z cytryny
1 łyzeczka płaska
sok z cytryny
4 łyżki
olej
3 łyżki
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka
cynamon
do smaku
Sklep Prymat
imbir świeży
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa z cebulowo-jabłkową masą

Cebule obieramy, kroimy w plasterki i szklimy na dwóch łyżkach oleju. Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, wykrawamy gniazda nasienne. Tak przygotowane jabłka wkładamy do rondelka na rozgrzany olej /jedna łyżka/ i niewielką ilość wody.Gotujemy do czasu aż owoce całkowicie się rozgotują, doprawiamy solą, cukrem, imbirem, cynamonem oraz skórką cytrynową. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy łyżką soku z cytryny i dodajemy do jabłek. Zagotowujemy. W naczyniu żaroodpornym rozkładamy masę cebulowo-jabłkową, na niej układamy białą kiełbasę. Zapiekamy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak