Sposób przygotowania

Cukinie myjemy, przekrawamy na pół.
Dużą łyżka skrobiemy miąższ do miski.
Cebule obieramy i siekamy razem z czosnkiem na drobna kosteczkę .
Smażymy na łyżce oliwy, dodajemy miąższ z cukinii, a następnie mięso mielone. Rozdrabniamy wszystko dokładanie widelcem. Dosypujemy bułkę tartą.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Wsypujemy posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy.
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Połówki cukinii napełniamy gotowym farszem i układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową posmarowaną olejem.
Zapiekamy w temperaturze 180* C przez 15 minut, wyciągamy, posypujemy startym serem po wierzchu i pieczemy kolejne 10 -15 minut.
Podajemy na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    pysznie wygląda
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    uwielbiam cukinię w różnych konfiguracjach
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszne jedzonko.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Bardzo podobną, duużą cukinię przygotowałam na przyjazd rodzinki. Dodałam jeszcze pieczarki, wszyscy się zajadali i pewnie zjedli by jeszcze, ale już nie było :]
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    wygląda bardzo smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    PIOTR11

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    robimy podobnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to coś dla mnie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !