Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rozgrzewająca fasola

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała fasola
2 puszki
kiełbasa podwawelska
45 dkg
boczek wędzony
25 dkg
cebula
2 szt
czosnek
3 ząbki
koncentrat pomidorowy
1 słoiczek
mąka
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
olej
cukier
do smaku
woda
1 szkl
fasola
1 puszka
Papryka ostra mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca fasola

Cebulę obrać ,posiekać,kiełbasę pokroić w półplasterki,boczek pokroić w kostkę oprószyć mąką ,papryką i podsmażyć na oleju,następnie przełożyć do rondla ,dodać szklankę wody,koncentrat pomidorowy,wymieszać i zagotować,do składników w rondlu dodać obie rodzaje fasoli ,listek laurowy i doprawić solą ,pieprzem,cukrem,majerankiem i czosnkiem roztartym,podgrzewać na wolnym ogniu jeszcze parę minut i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak