Sposób przygotowania

Żeberka oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielone na porcje ułożyć w szklanym naczyniu. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, sos sojowy ciemny oraz przyprawy: tymianek, pieprz biały, chili pieprz cayenne oraz sól. Wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić na 12 godzin do lodówki.

Żeberka razem z marynatą przełożyć na patelnię. Smażyć na wolnym ogniu po 10 minut z każdej strony.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Ależ apetycznie wyglądają!
  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Pycha :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niedawno robiłem żeberka, szkoda że nie podejrzałem tego przepisu
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Już czuję ich zapach i niesamowity smak:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super obiad:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Oj... Same smakołyki
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !