Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ziemniaki obieram ze skórki, myję i zalewam wrzątkiem. Dodaję soli do smaku i gotuję ziemniaki, aż będą miękkie.
Następnie odcedzam, odparowuję i jeszcze ciepłe przeciskam przez praskę.
Gdy przestygną przekładam na oprószoną mąką stolnicę, dodaję przesianą mąkę, jajka i sól. Szybko zagniatam ciasto. Czasami ciasto jest zbyt rzadkie, to wtedy dodaję nieco więcej mąki.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale mi smak zrobiona na noc....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam kopytka:)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    z cebulka uwielbiam...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    moje ulubione
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    aż ślinka leci;))
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    klasyka na talerzu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    oj,u mnie też kopytka mają powodzenie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    bardzo lubię :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !