Sposób przygotowania

Soczewicę umyć, zalać wodą i moczyć 1 godz. Następnie gotować pod przykryciem 20 min. Dodać pieprz, gorczycę, kolendrę, pokruszony listek, zmiażdżony czosnek, sól i gotować ponad 1 godz., do momentu uzyskania miękkości soczewicy. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie, dodać do soczewicy i wymieszać. Podawać jako dodatek do mięs.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    no ja również nie próbowałam i ciekawa jestem jak ona smakuje
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe jak smakuje soczewica
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    tez nigdy nie próbowałam soczewicy
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    też nie jadłem jeszcze soczewicy ale mnie nie ciągnie do próbowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    raczej nie dla mnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !