Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pyszne matiasy z jajkiem i ogórkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy
5 szt
jajko
5 szt
cebula
3 szt
ogórki kiszone
4 szt
majonez
1 słoik
sól
do smaku
Sklep Prymat
ocet
1 łyżka
olej
1 łyżka
cukier
1 łyżeczka
natka pietruszki
1 pęczek
papryka czerwona
1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne matiasy z jajkiem i ogórkiem

Cebule obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy na talerz, przyprawiamy olejem, octem,cukrem i do smaku solą. Ogórki kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli i mieszamy.Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół. Matiasy przekrawamy wzdłuż na dwie części. Płatem matiasa owijamy połówki jajek i układamy na cebuli i ogórkach.Całość dekorujemy pokrojoną w paski papryką, majonezem i posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 10.10.2011 22:16
super :) muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak