Najpierw boczek pokroić w cienkie paseczki a pomidora w kostkę , na patelni rozgrzać olej i przełożyć wcześniej już pokrojona w kostkę wołowinę a potem dorzucić boczek i smażymy do czasu zarumienienia się . To podlewamy bulionem , liścia oraz paprykę słodką , wymieszać przykryć i dusić do 40 minut. Kiedy mięso już będzie miękkie to dopiero doprawiamy sola i pieprzem . Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w cienkie paseczki , do rondelka wlewamy 100 ml wody dodajemy łyżeczkę cukru i szczyptę soli i wrzucamy warzywa do gotującej się wody na 8 minut. Po tym czasie warzywa odcedzamy i zahartuj zimna wodą , na patelni rozgrzej oliwę i podsmażamy te warzywa przez 5 minut . Następnie przygotować placuszki , czyli pieczarki , cebulę i czosnek drobno siekamy , czosnek ucieramy z dodatkiem soli , na patelnię wlewamy trochę oleju i wrzucamy pieczarki , potem czosnek i cebulę smażymy do 7 minut do czasu aż zauważymy że woda odparuje dopraw solą , pieprzem i to odstawiamy do przestygnięcia . Farsz wymieszaj z bułka tartą i teraz napiszę pozostałe składniki , które nie zmieściły mi się na dole. Wymieszaj z mąką 2 łyżki, jajkiem , 1 łyżeczką oregano posiekana natka pietruszki -1 pęczek. Całość dokładnie wyrób rękoma , z masy uformuj płaskie placuszki i usmaż je na pozostałym oleju i na talerzach układaj najpierw placuszki , na nich warzywa a na górze mięso . To samo możemy zamiast placków zapodać makaron.