Sposób przygotowania

Warzywa oczyść, obierz. Selery i ziemniaki opłucz, pokrój w kostkę, cebul obierz i posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę, podsmaż cebulę, dodaj ziemniaki i seler. Smaż razem 4-5 min., mieszając. Wlej bulion, wrzuć listki szałwii i cytrynę. Gotuj ok. 30 min., aż ziemniaki i seler będą miękkie. Zupę przypraw do smaku solą i pieprzem, usuń cytrynę, dodaj śmietanę.
Kromki bułki startym serem, oprósz tymiankiem, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 4-5 min. Zupę podawaj z grzankami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    pierwszy raz sie spotykam z taką zupą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !