Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zupa z wątróbki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa
15 dkg
włoszczyzna
w/g uznania
grzyby
100 g
masło
1 łyżka
mąka
do zasmażki
natka pietruszki
2 łyżki[drobno posiekana]
śmietana
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz w ziarenkach
kilka
tłuszcz
do duszenia

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z wątróbki

Wątróbkę zalać wodą,dodać włoszczyznę i gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie,grzyby udusić w rondelku,w osobnym garnku przygotować zasmażkę,mieszając mąkę i masło,do zasmażki dodać wywar z wątróbki i grzyby,wyjętą z wywaru wątróbkę podsmażyć na tłuszczu i pokroić w kostkę,doprawić i także wrzucić do zupy,do wazy nałożyć śmietanę i zalać ją zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 16.09.2011 21:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak