Sposób przygotowania

3 l wywaru mięsno-warzywnego
5 cebul
100 g masła
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka tymianku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól pieprz
bagietka

Cebulę obrać, posiekać. Na patelni roztopić masło, dodać posiekaną cebulę, smażyć na złoty kolor. Następnie dodać mąkę i jeszcze chwilkę przesmażyć. Do gotującego się wywaru dodać cebulę. Gotować ok. 5 min. Tak przygotowaną zupę zmiksować blenderem. Dodać tymianek i natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić w kostkę, wyłożyć na blaszkę i wstawić na parę minut do piekarnika. Zupę podawać z grzankami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Od samego patrzenia na fotografię robię się głodna...
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zdrowa :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    wygląda ślicznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !