Sposób przygotowania

Nerki umyć, wymoczyć w wodzie przez 1 ½ godz., obgotować w posolonej wodzie 15 min.
Odcedzić, przestudzić i pokroić w plasterki, obtoczyć w mące, usmażyć na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić, podsmażyć i dodać do nerek razem z kminkiem, pieprzem i solą. Wlać 3-5 łyżek wody, chwilę poddusić. Podawać z kaszą jęczmienną ugotowaną na sypko lub ziemniakami z wody.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nerki - podobno pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    dobre
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Często robię- lubię podroby
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    podroby dobra rzecz
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    dobrze przygotowane są pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    może być niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    brzmi spacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nieźle mi wyszły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dziś robię je znowu - polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !