Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ziemniaki nadziewane grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1 kg
grzyby suszone
5 dkg
cebula
1 szt
jajko
2 szt
masło
2 łyżki
majeranek
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
śmietana
1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 łyżka
parmezan starty
2 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki nadziewane grzybami

Na rozgrzanym tłuszczu szklimy drobno pokrojoną cebulę,dodajemy oczyszczone i drobno pokrojone grzyby mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem,majerankiem i dusimy bez przykrycia.Ziemniaki gotujemy w mundurkach studzimy kroimy wzdłuż i wydrążamy środki.Część środków rozgniatamy i dajemy do lekko wystudzonego farszu,wbijamy całe jajka mieszamy i nakładamy do ziemniaków.Układamy na blasze na każdym układamy troszkę śmietany wymieszanej z żółtym serem,posypujemy bułką tartą z suszonym czosnkiem.Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 09.10.2011 13:33
a pieczarki zamiast suszonych, ja tak spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak