Sposób przygotowania

Umyty i odsączony ryż gotujemy 10-15 minut w 2 litrach osolonego wrzątku. Po ugotowaniu hartujemy go zimną wodą, by ziarna się nie sklejały i osaczamy na sicie. W rondlu o grubym dnie rozgrzewamy olej, wkładamy pokrojony w kostkę koperek i mięso z kurczaka, chwilę smażymy i mieszając, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso się zarumieni wlewamy bulion i gotujemy wszystko na małym ogniu 1-2 minuty. Po tym czasie wrzucamy ugotowany ryż i osaczony z zalewy groszek. De­likatnie mieszamy zawartość garnuszka, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy na niewielkim ogniu przez 7-10 minut. Przed podaniem posypujemy koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł13

    lubie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    Przepraszam ale wkradł mi sie błąd, przy składnikach powinna yć 1 szklanka ryżu a nie ryba jak wyskoczyła:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !