Sposób przygotowania

Papryki umyć, oczyścić z pestek. Ułożyć na blasze skórką do góry i piec w piekarniku aż sczernieją. Przestudzić, obrać ze skórki.
Cukinię i bakłażan umyć, pokroić w plastry. 2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni, bakłażany smażyć 3 a cukinię 1 min.
Warzywa włożyć do miski, oprószyć solą. Pomidor pokroić na 8 plasterków. Sałatę umyć i osuszyć. Bazylię posiekać. Ser utrzeć z jogurtem, oliwą i bazylią. Tosty zrumienić.
Każdy tost posmarować pastą serową, na 4 rozłożyć po plastrze polędwicy, liściu sałaty i po 2 plastry pomidora. Przykryć 4 tostami, rozłożyć sałatę, warzywa i posypać kiełkami. Przykryć pozostałymi tostami.
Kanapki przekroić po przekątnej i spiąć wykałaczkami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    ale pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !