Przepis i sposób przygotowania na: pyszne ziemniaczane łódki
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cukinię cienko obierz, pokrój w drobną kostkę. Pomidora sparz gorącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cukinię, pomidora, oliwki i stary ser wymieszaj, dodaj olej, dopraw solą i pieprzem.
Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj. Każdy przekrój wzdłuż. Za pomocą łyżki wydrąż je, pozostawiając centymetrowy brzeg. Wnętrze ziemniaków posmaruj masłem, oprósz solą, pieprzem i napełnij przygotowanym farszem. Owiń je folią aluminiową Matowa stroną na zewnątrz).
Ziemniaki włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz godzinę. Następnie rozwiń folię aluminiową i piecz jeszcze 10 min. podawaj natychmiast z przygotowanym wcześniej dipem jogurtowym.