Sposób przygotowania

Koperek umyj, osusz, drobno posiekaj. Jogurt i majonez przełóż do miski, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekany koperek i wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, odstaw w chłodne miejsce.
Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cukinię cienko obierz, pokrój w drobną kostkę. Pomidora sparz gorącą wodą, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cukinię, pomidora, oliwki i stary ser wymieszaj, dodaj olej, dopraw solą i pieprzem.
Ziemniaki wyszoruj, nie obieraj. Każdy przekrój wzdłuż. Za pomocą łyżki wydrąż je, pozostawiając centymetrowy brzeg. Wnętrze ziemniaków posmaruj masłem, oprósz solą, pieprzem i napełnij przygotowanym farszem. Owiń je folią aluminiową Matowa stroną na zewnątrz).
Ziemniaki włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz godzinę. Następnie rozwiń folię aluminiową i piecz jeszcze 10 min. podawaj natychmiast z przygotowanym wcześniej dipem jogurtowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    ale pyszotka!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczny dodatek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !