Sposób przygotowania

Pałki wytrybować(czyli usunąć kości) nie rozrywając skóry. Mięso umyć i osuszyć. Posolić i popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem. Cebulę obrać i posiekać .Połowę zeszklić i lekko zrumienić na dwóch łyżkach oliwy . Dodać dwie garści kurek oczyszczonych i delikatnie opłukanych, posolić i popieprzyć. Smażyć przez ok. 5 minut. Ostudzone podzielić na cztery równe części .Położyć na mięso po plasterku sera i porcję grzybów. Dokładnie zaszyć lub spiąć wykałaczkami otwory w nóżkach. Posolić lekko popieprzyć i smażyć na rumiano na 2 łyżkach oliwy na rumiano.Przełożyć mięso na talerz i przykryć folią aluminiową. Na tłuszcz ze smażenia wrzucić resztę posiekanej cebuli i pozostałe kurki . Chwilę smażyć,podlać winem i bulionem.Włożyć mięso do sosu i redukować przez ok. 10 minut aż zrobi się lekko gęstawy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pioge7

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Pyszne
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    IrenaM

    kurczakowe pyszności
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    fajne danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    wygląda wyśmienicie, slinka leci na sam widok a co mówić o smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !