Sposób przygotowania

Farsz przygotowywujemy wg podanego opisu przepisu : http://www.doradcasmaku.pl/przepis/156624/farsz-na-pierogi-z-kominkow.htm


Pierwsze 4 skladniki dotycza ciasta, pozostale dotycza farszu.
Ciasto:
1)Wszystkie składniki ze sobą łączymy ( tak w pzrepissie na ciasto nie ma jajka).
2)Zagniatamy ciasto.
3)Dzielimy na części.
4)Rozwałykowywujemy je na cienkie placki i następnie za pomocą szklanki lub maszynki wykrawamy krążki,
5)Nakłądamy farsz
6)Zlepiamy brzegi.


Gotowe pierogi wrzucamy na gorącą, posoloną wodę z tłuszczem. Mieszamy aby się nie skleiły tak od razu jak je wrzucimy. Pierogi wypłyną na wierzch gdy będa ugotowane.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny obiad !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jadłem kiedys, sa pyszne i rosnął w moich lasach
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    jadłem kiedys, sa pyszne i rosnął w moich lasach
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    ja też kiedyś jadłam do dziś pamiętam smak były pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Niech mnie ktoś oświeci co to są kominki?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !