Sposób przygotowania

Ćwiartki z kurczaka umyj, osusz i wytrybuj.
Mięso pokrój w kostkę, zalej sosem sojowo grzybowym i maggi i odstaw na 15 minut.
Po tym czasie mięso podsmaż na oleju.
Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę i dalej smaż od czasu do czasu mieszając.
Dodaj pozostałe przyprawy, podlej wodą i duś około 10 minut.
Na koniec wsyp koperek, pietruszkę i dodaj odsączoną z zalewy fasolę.
Jeśli trzeba jeszcze dopraw do smaku.
Mąkę rozrób z niewielką ilością wody, zagęść nią sos.
Zagotuj.
Podaj z ugotowanym makaronem.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    polecam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę takiej potrawki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    polecam
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    wyśmienite danie na obiad lekko i do syta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !