Sposób przygotowania

Kapustę drobno poszatkować, dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Wlać szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie, dusić około 15 minut. Na patelni przesmażyć boczek, kiełbasę i cebule pokrojone w drobną kostkę, dorzucić do kapusty. Wymieszać z drobno posiekanym koperkiem. Doprawić do smaku kucharkiem i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    No tat, tylko ktoś \"życzliwy\" dodał zdjęcie, które nie odzwierciedla efektu końcowego i nie jest bigosem z młodej, ale ze starej kapusty i wygląda jak... Zgłaszam je do usunięcia i mam nadzieję, że DS szybko zrobi z nim porządek, bo pod takim \"efektem końcowym\" ja się nie podpisuję...
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Lubię taki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !