Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Polędwica z szalotkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa
4 steki
szalotka
25 g
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
masło
5 dag
oliwa
3 łyżki
cukier brązowy
1 łyżeczka
wino czerwone
1/2 szkl
bulion wołowy
2 szkl
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z szalotkami

1. Steki lekko spłaszcz dłonią, posmaruj łyżką oliwy wymieszaną z pieprzem. szalotki obierz, dymkę obierz na kawałki.
2. Na maśle przesmaż szalotki, wsyp cukier i smaż mieszając minutę. Wlej wino i bulion. Gotuj ok 15 min. Dymkę podsmaż na reszcie oliwy. Steki smaż na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Podawaj z ziemniakami, podsmażoną dymką, szalotką i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 04.03.2014 11:42
rewelacyjna
zdzislawa2 12.04.2012 13:27
super
zdzislawa2 12.04.2012 13:27
super
Krystyna32 07.09.2011 00:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak