Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
8 szt
cebula
1 szt
ser żółty
50 gram
jajko
3 szt
mozzarella
1 szt
sól
1
Sklep Prymat
olej
150 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat
100 gram
Pieprz biały mielony Prymat
1

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Duże pieczarki dokładnie myjemy, odcinamy nóżki, które kroimy w drobną kostkę, Posiekane nóżki pieczarek mieszamy z pokrojoną drobno cebulą i mozzarellą oraz jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem Pieczarki nadziewamy farszem. Obtaczamy w roztrzepanym jajku oraz w bułce tartej wymieszanej ze startym żółtym serem. Smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.12.2011 19:53
Pycha.
Lotar 08.09.2011 08:34
Smakowity przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak