Sposób przygotowania

Piersi umyć i osuszyć.
Każdy filet naciąć tak aby po rozłożeniu miał kształt dużego płata mięsa, rozbić tłuczkiem, posolić i popieprzyć.
Pieczarki oczyścić. pokroić w kostkę i przesmażyć na odrobinie oliwy.
Przestudzić pieczarki i do nich zetrzeć żółty ser.
Posolić i popieprzyć farsz do smaku.
Farsz podzielić na 4 części, każdą część ułożyć na środkowej części fileta,założyć jeden bok a następnie drugi.
Piersi obtoczyć w mące, zoztrzepanym jajku z odrobiną soli i na koniec w pokruszonych płatkach wymieszanych z dwiema łyżkami mąki.
Smażyć na głębokim tłuszczu na niewielkim ogniu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo ładnie, może jutro wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Super potrawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !