Przepis i sposób przygotowania na: Placek z gulaszem mięsno pieczarkowym
Mięso umyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oliwie na złotu kolor, dodać cukier i dalej podsmażać mieszając od czasu do czasu.
Oczyścić pieczarki, cebulę i czosnek.
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wrzucić do mięsa.
Skroić mięso obydwoma sosami, dodać pokrojone w plastry pieczarki.
Zalać wszystko wodą, dodać pieprz, ziele, liść laurowy i paprykę i dusić na małym ogniu.
Gdy mięso jest prawie miękkie dosolić gulasz do smaku.
Gotowy gulasz zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody i zagotować.
Na usmażone placki ziemniaczane nałożyć gulasz przełożyć na pół.
Ewentualnie dodać większą ilość gulaszu.