Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z cukrem.
Dodać sól, wlać wodę i wymieszać.
Wsypać mąkę, otręby i słonecznik ( 1 łyżkę słonecznika zostawić ) i stopioną i wystudzoną Kasię i wyrobić ciasto.
Po wyrobieniu ciasta odstawić je do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto jeszcze raz wyrobić, rozwałkować na grubość 1 cm i wycinać kwadraty foremką do ciastek.
Bułeczki posmarować wodą i posypać resztą słonecznika lekko go dociskając.
Na wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć bułki i odstawić do ponownego wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułki piec w temperaturze 160 stopni przez 30 minut.

Komentarze

  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Ale bym schrupała jedna z masełkiem ;-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wprost wymarzone śniadanko!!
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    o tak, najlepsze jeszcze ciepłe
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    o tak, najlepsze jeszcze ciepłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    apetycznie wyglądają:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !