Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cielęcina duszona z jarzynami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło
1 łyżki
cebula
1 szt
ziemniaki
10 szt
marchew
4 szt
pietruszka
3 szt
seler
1 szt
fasolka szparagowa
1 garść
mąka
1 łyżka
bulion
2 szklanki
śmietana
0,5 szklanki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
cielęcina bez kości
1 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona z jarzynami

Cielęcinę myjemy, kroimy w poprzek włókien na plastry, lekko rozbijamy i przesmażamy na tłuszczu, oprószając solą, pieprzem i mąką. Następnie mięso układamy w garnku, zalewamy rosołem i dusimy na małym ogniu. Fasolkę szparagową oczyszczamy, odcinamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy.Pozostałe warzywa obieramy, oczyszczamy, kroimy w plasterki, obsmażamy na łyżce masła i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy do miękkości a na koniec dodajemy fasolkę i wlewamy śmietanę.Delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak