Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Na oliwie zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Lekko posolić. Wrzucić szpinak, przykryć pokrywką i dusić do momentu, aż szpinak zmniejszy objętość. Wystudzić.
Do masy szpinakowej dodać serek twarożkowy (typu Twój Smak, bądź Philadelphia) i wymieszać. Jeśli nadzienie jest zbyt rzadkie, można dodać łyżkę mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pierożki szpinakowe wyglądają kusząco...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne, robię z serkiem feta!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    przepyszne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Bardzo smakują mi takie pierogi.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takich jeszcze nie jadłam ale pysznie wyglądają .
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    wyglądają przepysznie , takich jeszcze nie robiłam - lubię szpinak więc z pewnością skorzystam z tej propozycji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !