Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schab z podwędzaną kiełbasą

5.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
1,5 kg
olej
3 łyżki
pieprz
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
kiełbasa sucha
2 szt
czosnek
2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z podwędzaną kiełbasą

Schab umyć, osuszyć. Ostrym, cienkim nożem zrobić otwór w mięsie, do otworu włożyć kiełbasę. Posiekać czosnek, rozetrzeć go z solą. Natrzeć schab solą z czosnkiem, oprószyć pieprzem, przykryć folią. Włożyć na 3 godz. do lodówki. Rozgrzej olej na patelni. Zimny schab obsmażyć z wszystkich stron, a następnie włożyć do naczynia żaroodpornego i piec ok 1,5 godz w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 24.02.2014 13:20
Dla mnie super
fotoviderek 04.07.2013 07:34
Świetne danie :)
kate.500 27.10.2012 20:15
smaczne
Krystyna32 03.09.2011 00:21
fajne
Katarzyna/kate1980 02.09.2011 22:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak