Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w warzywach z makaronem
400 g mrożonej mieszanki chińskiej
1 cebula
3 łyżki sosu sojowego
3 łyżki sosu sojowo grzybowego
1 łyżeczka maggi
1 łyżka fit up do potraw mięsnych
3 szczypty soli
2 szczypty pieprzu
2 szczypty pieprzu cayenne
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
3 łyżki oleju
800 g makaronu spaghetti
Skrzydełka umyć i pokroić na trzy części.
Najcieńszą część odłożyć i zostawić np do ugotowania wywaru.
Pozostałe części osuszyć i podsmażyć na złoty kolor na oleju.
Dodać pokrojoną w piórka cebulę oraz mieszankę warzywną.
Poddusić wszystko około 5 minut, dodać wszystkie przyprawy i dalej dusić pod przykryciem około 20 minut.
Gdy skrzydełka są miękkie w niewielkiej ilości wody rozmieszać mąkę i zagęścić powstały sos.
W miarę potrzeby doprawić do smaku.
Skrzydełka podawać z makaronem ugotowanym w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
Makaron powinien być all dente.