Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jajka w galarecie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
5 sztuk
groszek konserwowy
1/2 puszki
bulion
ok 1/2 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżeczki
Sklep Prymat
papryka konserwowa
kilka pasków
ogórek zielony
do dekoracji
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w galarecie

Ugotować potrzebną ilość bulionu. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Odstawić do stężenia. Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na połowy. Oprószyć solą i pieprzem. Groszek osączyć z zalewy i wyłożyć na półmisek. Układać na nim połówki jajek. Zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak