Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pyzy z pieczarkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone pyzy
100 dag
cebula
1 szt
pieczarki
40 dag
masło
2 łyżki
śmietana
4 łyżki
mąka
1 łyżka
bulion warzywny
100 ml
sól
do smaku
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z pieczarkami

Obraną i posiekaną cebulę zeszklij w rondlu na maśle.Dodaj oczyszczone i pokrojone pieczarki.Duś przez ok.3minuty.Co jakiś czas mieszaj.Wlej bulion i duś ok.10minut.Mąkę i śmietanę wymieszaj.Wlej do sosu,zagotuj i mieszaj.Sos dopraw solą i pieprzem.Ugotowane i odcedzone pyzy podawaj na talerzu oblane sosem z pieczarek.Danie możesz posypać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak