Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Duszona wołowina z ryżem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka
1 sztuka
dymka ze szczypiorem
1 sztuka
żółty ser
10 dag
olej
4 łyżka
kiełek soi
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
wołowina bez kości
80 (chuda)
ryż paraboliczny
25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona wołowina z ryżem

Mięso dokładnie opłukać pod bieżącą zimną wodą, osuszyć, skropić olejem, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na pół godziny w chłodne miejsce. Włożyć do rondla podsmażyć na oleju ze wszystkich stron. Podlać szklanką gorącej wody, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso stanie się zupełnie miękkie, pokroić na kawałki. Ryż ugotować na sypko, rozłożyć na talerze. Do każdej porcji dołożyć plasterek sera, położyć na nim pokrojone mięso. Podawać z posiekanymi warzywami, posypać kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak