Ryż ugotować na sypko. Cebulę obrać, ściąc czubki i wydrążyć środki. Miąższ cebuli posiekać, zeszklić z obranymi i pkrojonymi w kostkę kabaczkami, udusić na maśle. Wymieszac z mięsem i ryżem. Nadzienie: 20 dag mielonego mięsa wieprzowego, 30 dag kabaczka, 1/3 szklanka ryżu, jajko, 2 łyzki masła, łyżka sosu sojowego, łyzka natki pietruszki, sól, pieprz. Dodać jajko, zieleninę, wymieszać, przyprawić. Napełnić cebulę farszem. W dużym rondlu rozgrzać oliwę, wsypać cukier i mieszając, smażyć, aż się skarmelizuje. Wlać bulion, wymieszać. W sosie ułozyć cebulę, przykryć i dusić, aż będą miękkie ok. 35 minut. Sos zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody, zagotować doprawić do smaku sokiem cytrynowym, sosem sojowym, sola i pieprzem, polać cebulę. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.