Sposób przygotowania

Mięso pokroić, zbić pałką i nasolić i zostawić na pół godziny. Po pół godzinie obrumienić na rozpalonym maśle. Marchew, pietruszkę, seler i kalarepę, cebulę (pokrojoną w plastry) pokroić i ułożyć na spód rondelka przykryć mięsem i ułożyć resztę jarzyn na mięso. Zlać masło na którym zarumieniliśmy pieczeń, dodać szklankę czerwonego wina i dusić pod przykryciem aż będzie miękka. Potem jarzyny i sos przecisnąć przez sito, polać nim pokrajaną pieczeń na półmisku a na około obłożyć grupami jarzyn osobno ugotowanymi ( kalafior, szparagi, marchew) lub inne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !