Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Śledzie po turecku

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko
szklanka
papryka czerwona
2
pomidory
2
curry
1 łyżczka
Sklep Prymat
mielony pieprz
1/4 łyżeczki
olej
1,5 szklanki
natka pietruszki
śledzie
80 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po turecku

Wymoczyć śledzie, odfiletować, zalać mlekiem na 2h. 2 łyżki oleju rozgrzać i dusić paprykę do miękkości. Paprykę przetrzeć przez sito, dodać pozostały olej, przyprawy. Zagotować i ostudzić. Filety pokroić w dzwonka, układać w szklanym słoju, przekładając każdą warstwę plastrami pomidorów. Całość zalać olejem z papryką, odstawić do lodówki na 4 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak