Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Mięsna rolada migdałowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab
1,5 kg
mozzarella
1 kulka
płatki migdałowe
1 łyżka
suszone śliwki
6 szt
czosnek
3 ząbki
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
majonez
1 łyżka
miód
1 łyżka
olej
do smażenia
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsna rolada migdałowa

Schab myjemy, osuszamy i rozcinamy tak by powstał duży płat.Mięso oprószamy solą, pieprzem i nacieramy czosnkiem. Na brzegu mięsa układamy posiekane suszone śliwki i pokrojoną mozzarelle. Cały płat posypujemy płatkami migdałowymi. Zawijamy tak by śliwki i mozzarella były w środku, formujemy roladę i obwiązujemy nicią. Olej rozgrzewamy w brytfannie i obsmażamy roladę z wszystkich stron na złoty kolor. Musztardę mieszamy z majonezem i miodem. Polewamy mięso. Pieczemy ok. 1,5 godziny w temp. 180 stopni C od czasu do czasu polewając wytworzonym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak