Sposób przygotowania

Kurze serduszka starannie oczyścić z tłuszczu, a żołądki pokroić na kawałki. Cebule pokroić na kawałki i usmażyć na maśle roślinnym. Do garnka wlać 1,5 litra zimnej wody, posolić wrzucić podroby i zagotować. Dodać opłukaną kaszę, cebulę i gotować 50 minut na małym ogniu pod przykryciem. Obrane warzywa pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, a ziemniaki pokroić w większą kostkę. Orzechy sparzyć i obrać ze skórki, posiekać. Gdy kasza i podroby będą prawie miękkie, wrzucić do zupy warzywa, ziemniaki, orzechy i gotować jeszcze 10 minut. Na koniec zabielić śmietaną, doprawić do smaku pieprzem, solą i maggi. Już w wazie lub na talerzach posypać natką pietruszki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !