Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Chłodnik bułgarski

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko
1 litr
kwaśna śmietana
1 szklanka
ogórek
10-15 dag
ząbek czosnku
2
koperek
2 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik bułgarski

Mleko i śmietanę schłodzić. Ogórek umyć, obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać drobno posiekany czosnek, lekko posolić, przykryć i wstawić na 2 godziny do lodówki. Tuż przed podaniem ubić trzepaczką zimne mleko ze śmietaną, starannie wymieszać z ogórkiem, czosnkiem, orzechami i koperkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z razowym chlebem posmarowanym masłem i posypanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak