Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grillowany boczek w musztardzie i piwie

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grube plastry boczku
10 szt
olej
3 łyżki
ostra musztarda
3 łyżki
łagodna musztarda
3 łyżki
chrzan
1 łyżeczka
Sklep Prymat
sok z cytryny
2 łyżki
piwo
0,5 szklanki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany boczek w musztardzie i piwie

Olej, musztardy, sok z cytryny i chrzan dokładnie mieszamy. Doprawiamy według uznania solą i pieprzem. Powstałą marynatą smarujemy z obydwu stron plastry boczku i odkładamy do lodówki na 2 godz. Mięso układamy na rozgrzanym grillu i pieczemy po ok. 5 min z każdej strony. Następnie skrapiamy piwem i pieczemy jeszcze po ok. 4 min. Pysznie smakuje z grillowanymi warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 14.06.2012 14:10
takiego jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak