Przepis i sposób przygotowania na: Smażony makaron chiński z kurczakiem.
* * 20 dag makaronu ryżowego nitki
* * 35 dag piersi z kurczaka
* * 40 dag mrożonki chińskiej
* * 2 łyżki sosu teriyaki
* * 10 łyżek sosu sojowego
* * olej do smażenia
* * 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego
* * 1 płaska łyżeczka imbiru sproszkowanego
Makaron przygotować z godnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso umyć i osuszyć, po czym pokroić w paski. Rozgrzać olej na patelni i smażyć na nim kurczaka przewracając, by dobrze się podsmażył. Oprószyć mięso imbirem i czosnkiem granulowanym, włożyć warzywa mrożone-mieszankę chińską.Smażyć na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.Wlać sos sojowy i sos teriyaki.Nie obawiać się, że będzie za słone. Gdy wszystkie składniki będą miękkie wyłożyć na patelnię osączony makaron ryżowy.Można jeszcze dolać oleju i doprawić. Dobrze wysmażyć i podawać gorące.