Sposób przygotowania

Do smaku dodajemy VEGETE jeszcze.

Kapustę w sytuacji gdy jest zbyt kwaśna należy dobrze wypłukać, wycisnąc, następnie poszatkować ją. Zalać do połowy wrzątkiem i gotować do odparowania wody około 40 minut pod przykryciem.
Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do niej posiekaną cebulę, smalec i olej. Wszystko podsmażać około 15 minut, potem dodać koncentrat, znów krótko podsmażyć.
Do kapusty dodać:
1) liście,
2) ziele,
3) pieprz,
4) wędlinę
5) namoczone ( 4 minuty we wrzatku ) i pokrojone grzyby.

Całość wymieszać i dodać resztę przypraw. Gotować jeszcze 1/2 godziny na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. W razie potrzeby ponownie przyprawić.


Bigos najlepszy jest według mnie nastepnego dnia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja często dodaję jeszcze białej
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Bardzo lubie bigos. Robie troche inaczej ale też tylko z kiszonej kapusty.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !